سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 32999

  بازدید امروز : 24

  بازدید دیروز : 2

آموزش رایانه سخت افزار ، نرم افزار ، شبکه

 
از گریختن نعمتها بترسید که هر گریخته‏اى باز نخواهد گردید . [نهج البلاغه]
 
نویسنده: ایمان سلاجقه ::: چهارشنبه 87/7/17::: ساعت 10:0 صبح

سلام. در دو جلسه قبلی، مفهوم نحوه ساختن تگ و ساختار تگ Head را یاد گرفتیم. در این جلسه هم به طور اختصاصی به معرفی تگهای Head میپردازیم.

مهم ترین تگ ها که در این بخش قرار می گیرند رو یاد گرفتیم اما حالا نحوه استفاده و شرایطشون:

<link> = همونطور که فهمیدیم، این تگ برای ارتباط بین سند HTML با اسناد دیگر به کار می رود. حالا ساختارش به این صورت که:

معمولا بعد از Link از خصیصه rel استفاده میشه. وظیفه این خصیصه، تصریح ارتباط بین فایل منبع و صفحه حاضر هست که از این انواع پیروی می کنه: Sub section ، stylesheet ، start ، shourtcut icon ، prev ، precious ، next ، index ، help ، glossary ، copyright ، contents ، chapter ، bookmark ، appendix ، Alternate .
در بین این انواع تقریبا فقط ? نوع مورد استفاده قرار میگیره که مشخص کردم. از shourtcut icon زمانی استفاده می کنیم که بخوایم برای وبسایتمون آیکون تعبیه کنیم. از stylesheet هم زمانی استفاده می کنیم که بخوایم یک فایل CSS را به صفحه ارجاع بدیم. ( این کار برای اینه که ما با ساخت این فایل از حجم صفحه کم می کنیم. این نوع از مهم ترین موارد استفاده تگ link به حساب میاد.)

حالا نوبت به این میرسه که بخوایم فایلمون رو ارجاع بدیم. برای این کار از خصیصه href (hyerlink reference) استفاده می کنیم.( البته از کدهای دیگه ای هم استفاده میشه. از اونجا که به کارمون نمیاد دیگه توضیحشون نمیدم. )

   link ساختار تگ : <link rel="یکی از انواع گفته شده" href="آدرس فایل مورد نظر برای ارجاع">

<meta> = این تگ هم که محتویات سندمون رو نشون میداد. مثلا یونیکد زبانی که در بخش دوم گفته بودم. حالا میریم به ساختارش:

بعد از meta از خصیصه http-equiv و یا name استفاده میشه. وظیفه این خصیصه ها به ترتیب اینه که،اولی ویژگی تگ متامونو که میخوایم استفاده کنیم رو نشون میده و دومی به بررسی صفحه وبمون میپردازه.

هر دو از انواع مشترکی بهره می برند که شامل: content-type ، deion ، keywords ، expries ، pics-label ، reply-to.
در بین این انواع هم تقریبا فقط ? نوع مورد استفاده قرار میگیره که مشخص کردم. از keywords برای مشخص کلمات کلیدی وبسایتمون استفاده می کنیم. از content-type استفاده ی عاموش اینه که بخوایم یونیکد زبانی صفحمون رو مشخص کنیم که یونیکد جهانی یا یونیکدی که شامل همه زبانها بشه utf-8 است که نحوه استفادش رو هم میگم. از deion هم برای توضیحات شخصی استفاده می کنیم. مثلا نام طراح یا هدف از ایجاد وب سایت و ... .

اینم به ترتیب ساختار این ? نوع( توجه کنید که من فقط خصیصه http-equiv را مثال زدم. اگه بجاش از name هم استفاده کنید فقط نحوه توضیح رو تغییر میدید):

   meta ساختار تگ : <meta http-equiv="keywords" content="کلمات کلیدی">
   meta ساختار تگ : <meta http-equiv="deion" content="توضیحات شما">
   meta ساختار تگ : <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">

<style> = این تگ خصوصیاتی که قراره به صفحمون بدیم رو داخل خودش قرار میده. خصوصیاتی مثل: رنگ بکگراند یا عکس بکگراند، فونت اصلی صفحه و رنگ و اندازش، قالب بندی صفحه و جزئیاتش و ... که همشون همونطور که گفتم جزء style sheet ها قرار میگیره و یک مبحث کاملا مفصل دیگه. فقط در موردش اینو بگم که خصوصیات باید اینجوری مثل ساختار زیر اضافه بشند:

  <style type="text/css">
  <!--
   خصوصیاتی که قرار است اعمال شود 
  -->
  </style>

<> = از این تگ هم برای ایجاد اسکریپت های پیشرفته و اعمال اونها به صفحه ی وبسایتمون استفاده می کنیم. از جمله: جاوا اسکریپت(انواع مختلفش)، php ، VB ، وی بی اسکریپت. که برای این کار دو راه میتونیم داشته باشیم.

یکی اینکه اسکریپتمون رو داخل همین صفحه اصلی بنویسیم که برای اینکار باید از خصیصه Language استفاده کرده و زبانمون رو انتخاب کنیم.

دوم اینکه میتونیم اسکریپتمون رو در یک فایل دیگه ذخیره کنیم و بوسیله این تگ اونو ارجاع بدیم. که در این صورت باید از خصیصه src استفاده کنیم.

اینم دو روشی که میتونیم برای اینکار انجام بدیم:

    داخل خود صفحه بنویسیم:  < language="نام زبانی که قراره استفاده کنیم"></>
    از فایل دیگری ارجاع بدیم:  < src="آدرس فایل مورد نظر"></>

خوب اینم از تگهای بخش head . امیدوارم طوری توضیح داده باشم که قابل فهم بوده باشه. در جلسه بعد به معرفی تگ فونت (font) و خصوصیات و ریزه کاریاش می پردازیم. اگه سوالی در مورد این بخش یا حتی بخش بعدی دارید میتونید در قسمت نظرات اعلام کنید تا از بخش بعد به سوالات هم پاسخ داده بشه.

موفق باشید/.