سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 33018

  بازدید امروز : 6

  بازدید دیروز : 37

آموزش رایانه سخت افزار ، نرم افزار ، شبکه

 
اگر از خدا چنانکه باید می ترسیدید، به دانشی بی نادانی دست می یافتید و اگر خدا را چنانکه باید می شناختید، با دعایتان کوهها از میان می رفتند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
نویسنده: ایمان سلاجقه ::: شنبه 86/2/22::: ساعت 7:0 عصر

 

 

 

 

بچه ها سلام.

اینم اولین مطلبیه که از من تو این نشریه الکترونیکی مشاهده می کنید. همین اول کاری بگم من زبان نوشتاری نمیشناسم. هرچی مطلب هم از من میبینید به زبان عام گفتاریه. گفتم بگم? یه دفعه نگید نگفتی!!!!!! ( اگه کسی ناراضیه حتما بگه? در اسرع وقت اصلاح می گردد.)

مثله اینکه وظیفه من آموزش نرم افزار هستش. خوب به نظرم پر استفاده ترین نرم افزار که تقریبا همه افراد ازش استفاده می کنند? فتوشاپه که خوب در موردش خیلی چیزا میدونید و خیلی چیزا هم نه. منم تو این سری آموزش ها سعی می کنم اون ندونسته هاتون و تا حد توانم برطرف کنم. خوب با هم بریم به آموزش:

فتوشاپ مبانی زیادی در خودش نهفته داره که تقریبا مبانی بیشتر نرم افزارهای گرافیکی هم هست. یکی از این مبانی ها? حالتها و مدهای رنگی هست که به ? قسمت زیر تقسیم میشه که میخوایم هر کدومشونو جداگانه بررسی کنیم.

RGB - CMYK - GrayScale – Bitmap

» مد RGB:

مدل رنگ RGB  ((Red – Green – Blue در مانیتورها و تلویزیون ها برای نمایش رنگها مورد استفاده قرار می گیره. مقادیر هریک از رنگهای اصلی RGB را با عددی بین (255 – 0 ) نشون میدند. مثلا برای ایجاد رنگ خالص سفید، مقادیر رنگهای اصلی این مد برابر 255 میشه یا برخلاف اون سیاه خالص، عدد صفر داده میشه. به همین دلیل این مد رنگی یکی از پراستفاده ترین مدهای پیش فرض برای نرم افزارهای گرافیکیه.

 

» مد CMYK:

مدل رنگ CMYK ( Cyan – Magenta – Yellow – Black ) (البته از حرف آخر کلمه آخر برای مخفف استفاده شده که والا خودمم هنوز دلیلش رو نفهمیدم چرا!) معمولا برای چاپ مورد استفاده قرار میگیره. در این مدل رنگها بر اساس درصد مشخص میشند.

 

» مد GrayScale:

در این مدل تصاویر به صورت سیاه و سفید هستند و در پنجره سیستمی رنگها، فقط یک کانال سیاه (Black) مشاهده میشه. در این حالت ترتیب قرار گرفتن رنگها ( طیف رنگی ) برای ایجاد عکس مورد نظر، از سفید تا سیاه می باشد یعنی اینجوری: سفید - خاکستری – سیاه.

محدوده رنگیشم مثل صفر تا 255 هست، البته این محدوده رنگی فقط شامل کارهای تک رنگ میشه یعنی با مد RGB تفاوت داره. پس برای کارهای تک رنگ بهترین گزینه GrayScale می باشد.

 

» مد Bitmap:

حتما عکس های زیادی دیدید که بر اساس فرمت Bitmap قرار داده شدند. اشتباه نکنید، مدل Bitmap با فرمت Bitmap فرق داره. این مدل کوچکترین حجم اطلاعات برای هر پیکسل رو به همراه داره، یعنی اینکه فقط شامل پیکسلهای سیاه و سفید میشه و در نتیجه از وضوح تصویر کمتری هم برخورداره. اغلب ابزارهای فتوشاپ در حالت رنگی Bitmap در دسترس نیستند، یعنی اینکه شما نمیتونید بر روی تصویرتون تغییری با استفاده از ابزارهای مختلف Filter ایجاد کنید، یا اینکه نمیتونید هیچ گونه تغییری به جز چرخش 60 و 180 درجه یا معکوس کردن در جهت های افقی یا عمودی روی تصویر اعمال کنید. پس توصیه میشه از این مدل رنگی استفاده نکنید و حتی در مواقع ضروری حتما اونو به انواع دیگر رنگی تبدیل کنید.

البته اینو هم بگم که ممکنه زمانی شما بخواید یک فایل رنگی رو به حالت Bitmap، تبدیل کنید. برای اینکار طبق همون گفته هامون در مورد پیکسل ها، اول شما باید حالت رو به نوع GrayScale تبدیل کنید بعدش حالا اگه حوصله کردید به Bimap . ( اصلا بگو مگه بیکاری، RGB به این خوشکلی داره واست چشمک میزنه تو میری دنباله این!!!!!!!!!!!!)

 

خوب اینم از اولین سری آموزش ها. درسته حتما میگید اینا به چه دردمون میخورند. در جوابتون اینو باید بگم که اگه شما مثلا بخواید جایی برید و به عنوان گرافیست مشغول به کار بشید اولین چیزی که در مصاحبه مورد پرسش قرار میگیره همین مطالبه.

در بخش بعدی به معرفی کلی محیط فتوشاپ می پردازیم. اگه سؤالی تو هر بخشی از نرم افزارها داشتید من در خدمتم. کافیه فقط این لینک نظرات رو یه کلیک کنی. موفق باشید.